Грудочка кашки й кільце ковбаски

На вихідних 3-4 серпня у Мені відгудів музичний фестиваль «ЛюМена». Назва має подвійне значення. Перше — пов’язане зі світлом, бо ж у Мені реалізовується проект по заміні звичайних лампочок на економне лед-освітлення. Друге значення — від «люблю Мену».


На свята у Бахмачі


Меняни та гості співали під гурти «Гайдамаки» та «Козак систем», вночі дивилися фільми.

І все це супроводжувалось різними наїдками. Якщо колись на ярмарках у райцентрі найбільшим делікатесом був шашлик, то тепер меню не гірше, ніж у Чернігові. Овочі та гриби на грилі, картопля з салом, запечена на шампурі. Стегенця, курячі шашлички. Запечені фаршировані перці. Домашні ковбаси. А ще — салати: з капусти, з огірків. Таке ж різноманіття страв було на Дні міста у Бахмачі (3 серпня).

Продається все на вагу і штуками. Так, за шампур з картоплею із салом правлять 20 гривень. За куряче стегенце — 25. За 100 грамів грибів — 35 гривень.

Скажете, були б гроші. Згодна. Але ж класно, коли закуску не треба нести у лоточках, заливаючи сумку жиром.

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №32 (1734), 8 серпня 2019 року

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: фестиваль «ЛюМена», «Вісник Ч», Марина Забіян

Добавить в:


ЦентрКомплект