Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Город и регион » «Зрілі більш наваристі і смачніші»
Доставка

«Зрілі більш наваристі і смачніші»

— Молоді білі гриби добрі для консервації, а зрілі — для борщу, юшки, — показує духмяні рижуваті боровики Олександра Коліко. Торгує на чернігівському Центральному ринку у неділю, 9 лютого. Просить за в’язочку сухих грибів 60 гривень. — Зрілі більш наваристі і смачніші. Вони не червиві. Коли зрілий гриб висихає, у нього отут жовте, — показує на ніжку. — А коли висихає молодий гриб, там біле. Для першої страви нема кращого, ніж зрілий гриб.



Помити хорошенько. Замочити на дві-три години. Якщо зовсім пісна юшка, без риби, грибів треба більше. Бурячок, морквинку кладу. Квасолю. Пастернак. Олію додаю.

Якщо юшка з рибою — з будь-якою, можна і з червоної варити, — грибів треба менше. Бо навар буде занадто міцним.

У м’ясний борщ теж кладу гриби. Щоб зварити хороший борщ, краще купити ребро.


Олександра Коліко: «Зрілі гриби і для юшки, і для борщу»

Свинина 9 лютого на Центральному ринку: Ребро 85-90 гривень за кіло.

Борщові кістки — 15 гривень за кіло, кістки так звані собачі або голі — по 5-10.

Ошийок — 100-120. Балик — 100-110. Стегно — 100-110 без сала, 95 — на салі. Лопатка — 75-85.

Підчеревина — 75-110.

Печінка — 40, легені-серце — 30.

Сало — 40-80. Дехто домашнє продає по 100. Обрізки сальні — 15-35. Шкурки — 50.

Доставка

Ніжки — 10 за штуку. Гомілка передня — 45-50 за кіло, задня — 25-30.

Яловичина:

Ошийок — 100, биток — 130.

Молочне:

Сир домашній був по 80 і навіть 90 гривень за кіло. 19 січня цей продукт пропонували по 60-70. Ціна 80-90 утримається, прогнозують самі ж продавці, ще принаймні тиждень і піде на спад.

Масло вершкове домашнє —-180 за кіло. Бринза домашня — 140 за кіло.

Сметана — 40 гривень за півлітра.

Молоко — 20 гривень-за літр.

Ціни на овочі
не змінилися.

Картопля — 12 гривень за кіло. Є й по 15-16. Буряк — 10-12. Морква — 8-10. Дешевша за буряк, а не навпаки, як зазвичай. Капуста — 8 за кіло.

Яблука — 12 за кіло. Апельсини — 30. Мандарини — 35. Шарон — 45.

Яблуко-сушка — 50 за кіло, груша-сушка — 60-70. Суниця сушена — 25 за склянку.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №7 (1761), 13 лютого 2020 року

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: Центральний ринок, гриби, Олександра Коліко, ціни, «Вісник Ч», Тамара Кравченко

Добавить в:


ЦентрКомплект