Ярослав Бреус працює су-шефом і роздає, автографи, по, дві гривні
Ярослав Бреус
Ярослав наш земляк. Його мама живе у Мені, тато і бабуся — у приміському селі Феськівка. Удома Ярик був давно. Живе в одномісній кімнаті, яку йому виділило керівництво ресторану «Веселий гуцул». У ній є душ, телевізор, холодильник.
— Одразу після шоу я влаштувався кухарем у «Купер паб» у Києві, — розповідає телефоном Ярослав. — Але там не платили гроші, які обіцяли. Потім сказали, що я їм не підходжу, мовляв, вони не достойні мене. Так я опинився в Буковелі. Тут уже три місяці працюю су-шефом. У «Веселому гуцулі» відповідно і гуцульська традиційна кухня. Але на Новий рік готував для гостей ресторану ялинку з французького десерту — з профітролів (кулінарні вироби із заварного тіста). Робив сам. Усім смакота сподобалася.
Сезон у Буковелі триватиме десь до середини квітня. Що робитиму далі — буде видно. Якщо себе добре зарекомендую, залишусь тут і на літо.
Після шоу мене впізнають, залишають чайових гривень по двісті. І це тільки за те, що я виніс страву. На вулиці просять автограф. Я хлопець не гордий, за свій підпис прошу по дві гривні (сміється).
— З іншими учасниками «МастерШефа» підтримуєш стосунки?
— Найкраще спілкуюся з переможцем шоу Женею Злобіним. Він навіть зі мною разом у рідні Феськівку та Мену приїздив. З Діаною Бабо-шиною на шоу воювали, а після проекту разом з нею, як друзі, винаймали квартиру в Києві. Уживалися нормально.
— Як зустріла Феськівка свого кухаря?
— Без короваю. Питали, чого я тут, а не в столиці? Чого пішки ходжу, а не на машині, чи ще не заробив?
— Не образливо, що не переміг?
— Трохи. Але й переможець, Злобін, — достойний. Я одразу казав, що виграємо на шоу або я, або він. Головне, що я отримав неоціненний досвід роботи на кухні. Хоча, коли влаштовувався працювати у «Веселий гуцул», там навіть не знали, що я учасник «МастерШефа». Дізналися, коли вже трудився.
— Устигаєш відпочивати у Буковелі чи тільки працюєш?
— Уперше покатався на лижах, на сноуборді. Та найкраще спускатися з гірок на сміттєвому пакеті. От тільки самотній я ще, ніяк свою другу половинку не зустріну.
* * *
Су-шеф — помічник шеф-кухаря
Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №3 (1497)
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: Ярослав Бреус, кухар, су-шеф, «Вісник Ч», Вікторія Товстоног




