школа Оптима
школа Оптима
школа Оптима
школа Оптима
школа Оптима
школа Оптима
Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Людям о людях » Директор «Пісківського» Валерій Колоша: «Ми виробляємо продукцію виключно з натуральної сировини, найвищої якості і смаку»



SHOPTOYS

Директор «Пісківського» Валерій Колоша: «Ми виробляємо продукцію виключно з натуральної сировини, найвищої якості і смаку»

Жителі Чернігова давно чули про те, що в селі Піски Бахмацького району живе справжній 50-річний господар Валерій Петрович Колоша, який майже 20 років тому створив ПСП «Пісківське». На сьогодні фермерське господарство виробляє майже всі види продовольчої продукції суто з натуральної сировини.



А почалося все з рідної матінки землі, на якій Валерій Колоша дбайливо почав вирощувати пшеницю, кукурудзу, соняшник, сою та інші культури. Через кілька років цей працелюбний та чуйний чолов’яга продовжив займатися ще й тваринництвом.

На сьогодні господар утримує 3200 голів великої рогатої худоби, з них 1204 фуражних корів та 1100 дійних, які в день дають 30 тон молока. В господарстві працює три відділки: молочнотоварний комплекс на 800 корів із двома доїльними залами, молочна ферма на 200 корів із молокопроводом і відгодівельний майданчик. З 1 березня 2010 року ПСП «Пісківське» є Членом Асоціації виробників молока України. На основному молочному комплексі корів доять у двох залах типу «паралель» 2×12. Доїння триразове (О 4, 12 і 20-й годині). У кожній доїльній залі у зміні працює 2 оператори машинного доїння. Молоко виробляють «Екстра» класу та здають на переробку до «Вімм-Білль-Данн Україна» для виробництва дитячого харчування. В Україні є лише кілька ферм, що виготовляють молоко такого класу.

Валерій Колоша переконаний, що здорові, високоякісні продукти харчування можна виготовити тільки з якісної сировини. А щоб отримати смачні ковбаси чи виробити високоякісне молоко – треба добре піклуватися про корів. Тому. Побувавши в багатьох країнах світу, та отримавши з кожної свій цікавий та корисний досвід, цей турботливий господар привіз до «Пісківського» найкраще обладнання.



Так, завдяки обладнанню шведської компанії «ДеЛаваль» значно підвищилася ефективність роботи на молочній фермі, покращилося утримання і здоров'я корів, що звісно призвело до повної безпеки продуктів харчування, збільшення надоїв та рентабельності всього тваринницького комплексу. «Наші корівки мають завжди свіжу підстилку, чисту воду, та почувають себе дуже добре», - розповідають фермери.

- У попередні роки для нарощування стада ми купували худобу в Черкаській і Сумській областях. Останні роки вже не купуємо - вистачає власного молодняка, навіть маємо частину нетелей на продаж. Комплекс на 800 корів обслуговує 53 людини. Щодня працює близька 20 осіб, бо частина працівників працює позмінно.

На фермі з прив’язним утриманням на 200 корів (а також сухостій і молодняк) працює 22 людини. На відгодівельному майданчику утримується близько 900 голів, обслуговує 3 людини. Одразу після народження впродовж перших 2 годин кожне теля (телички і бички) отримують 3 л розмороженого молозива температурою 36−37 °С.



Після випоювання теля поміщають під інфрачервону лампу, де воно обсихає, і після того переводять в індивідуальний будиночок, де тримають до 2 місяців.



Щодо збирання та заготівлі чистих та високоенергетичних кормів, ми використовуємо австрійську сільськогосподарську техніку компанії PÖTTINGER. Вона складається з 12 машин, що працюють на підприємстві, а саме з косарок NOVACAT, ворушилок HIT, валкувачів TOP та прес-підбирачів JUMBO.

Односельці називають Валерія Петровича не інакше, як добродієм та «нашим сонечком». З цим ніхто не стане сперечатися, бо й насправді ця людина творить добро та йде по життю з посмішкою, чим притягує до себе таких самих позитивних та життєрадісних людей.



Зрозуміло, що на певному етапі переробку стали не тільки продавати, а робити з молока – високоякісні українські тверді та м’які сири, густу смачну сметану, справжнє вершкове масло. Побувавши неодноразово в Голландії, де виготовляти сири навчилися ще в I-му столітті до нашої ери, Валерій Колоша привіз в Україну не тільки унікальні рецепти твердих сирів, а й обладнання, без якого неможливо було б досягти того особливого оригінального і чудового смаку.

Треба відзначити усім відомий голландський сир Гауда, який має 50% жирності. В «Пісківському» його виробляють з різним терміном дозрівання - 1, 3, 6, 12 місяців. Умільці ПСП навчилися виготовляти найрізноманітніші види цього сиру: з італійськими маслинами та прованськими травами, з різними добавками (з волоським горіхом, гірким перцем, з кавою, з какао та ін.) , на дровах підкопчений, та навіть з активованим вугіллям.





М’які сири (грузинський сулугуні, італійські моцарелу та ріккоту з добавками та без, бринзу та інші) виробляють на українському обладнанні. Тому на його виготовленні змогли заробити співвітчизники.



В день варять більш близько 150 кг сиру, який охоче купують, як місцеві, так і столичні жителі України.

Крім переробки молока в «Пісківському» почали з пшениці виробляти борошно вищого гатунку, із зернових – різні крупи (пшеничну, кукурудзяну, просо, горох та інші), в маслоробні - різні види рослинної олії (соняшникова, рапсова, соєва). Незабаром розпочнеться виробництво манної крупи.



На цьому Валерій Колоша – хлібороб від прадіда - не зупинився, а продовжував розвивати підприємство та відкрив ще й власну пекарню.



Місцеві пекарі почали пекти хліб, булочки та батони, а кондитери – печиво, пряники, торти, тістечка, навіть справжній чорний і молочний шоколад та смачні цукерки, такі як, наприклад, Чорнослив у шоколаді.



Окреме місце належить м'ясним і ковбасним виробам, виробництво яких працює вже більше 5 років. Як ми розповіли вище, в ПСП займаються вирощуванням великої рогатої худоби. А щоб вироби вийшли по-справжньому смачними та корисними, окремо закуповують свіже якісне м'ясо свиней, курей та качок.
Вся продукція виробляється тільки з використанням натурального свіжого м'яса і сала, без вмісту сої та інших добавок. Асортимент дуже великий. Це варені, сирокопчені, варено-копчені, ліверні, домашні ковбаси, а також сосиски і сардельки; копчені курочки і качечки, стегенця і подчеревок, буженина, сальтисон та ін. Великим попитом у споживачів користуються шпикачки Козацькі, варено-копчені ковбаси вищого сорту Президентська та Краківська.
«На сьогодні, - розповідає Валерій Колоша, - потужність нашого ковбасного виробництва становить 200 кг ковбас на день».

Треба зазначити, що працівники підприємства постійно здійснюють ретельний контроль якості всієї продукції. До того ж зараз багато хто скорочує своїх співробітників, а в «Пісківському» – навпаки - із задоволенням працевлаштовують бажаючих. «Головне, щоб вони сумлінно трудилися та хотіли вчитися, й непотрібно буде їхати, особливо молоді, на заробітки до Польщі та Чехії, - розповідає Валерій Петрович. Тим більше, зарплати в господарстві – нівроку, люди загалом задоволені. Сьогодні на підприємстві працює 260 людей із села Піски та сусідньої Красилівки. Ласкаво просимо у нашу команду!»
Звісно приватне сільськогосподарське підприємство «Пісківське» на чолі зі своїм директором постійно розширює роздрібну мережу магазинів, щоб споживачі могли придбати суто українські продукти харчування тільки високої якості і за цілком прийнятними цінами під офіційною торговою маркою «Щедра фермерська родина».



Одним з таких торгових об'єктів став новий продовольчий магазин №8, який 19 січня гостинно відчинив свої двері чернігівським покупцям на ринку «Шанхай», що знаходиться в районі ремзаводу. Працює магазин кожного дня з 8 до 17 години. Незабаром ми детальніше розповімо про асортимент продукції, який з’явився на його поличках.


Наприкінці нашої «смачної» подорожі ми запитали у директора ПСП «Пісківське»: «Звідки ви берете ідеї? Що вас спонукає постійно розвиватися та придумувати щось нове?» На що Валерій Петрович відповів:

- Бо я дуже люблю нашу рідну землю та людей, які самовіддано щодня трудяться на ній, відроджують село, та незважаючи ні на що, не опускають руки, а навпаки вірять у сильну та заможну Україну. Хочу, щоб наша креативна та винахідлива молодь могла тут застосовувати на ділі свої знання, розвивати країну та заробляти не гірше, ніж в Європі.
Я часто буваю, як на всеукраїнських, так і на міжнародних виставках, форумах, конференціях, де можна запозичити інший досвід. І де б я не був: в Голландії, США, Німеччини, Італії, я завжди із задоволенням повертаюся додому, щоб якнайшвидше почати втілювати в життя щось нове і смачне в своїй країні! Саме тому, я з упевненістю можу сказати, що наше фермерське господарство виробляє продукцію виключно з натуральної сировини, без будь-яких добавок та найвищої якості і смаку.

До речі, ПСП «Пісківське» завжди раде бачити у себе в гостях школярів - майбутніх бізнесменів і фермерів. Хто знає, може побувавши одного разу на виробництві цукерок, з когось виросте справжній український господар - майбутній Президент України?

Gorod.cn.ua

Теги: ПСП «Пісківське», Колоша, натуральна продукція

Добавить в:
Армения



ЦентрКомплект