Як вибрати смачний сир?

Сир – це ціла історія, популярний продукт з безліччю смакових граней. Він може бути звичайним повсякденним продуктом, а може виступати в ролі вишуканого делікатесу. Крім того, сир відмінно відтіняє та доповнює смак інших продуктів та напоїв. Але як вибрати дійсно якісний продукт, враховуючи велику кількість підробок та «сирних продукті» на ринку молочної продукції? Ми підготували для вас декілька корисних порад, на що потрібно звертати увагу в першу чергу.

Склад

На першому місці в складі цього продукту має бути молоко, натуральне і пастеризоване. Не вибирайте варіанти з відновленого, тобто сухого молока. Йому ніколи не зрівнятися з натуральним!

Ще до складу мають входити закваска і сичужний фермент, сіль та хлористий кальцій. Але жодних рослинних жирів! Ви ж хочете ласувати молочним продуктом, а не пальмовою олією.

Як вибрати візуально?

За зовнішнім виглядом можна визначити і якість, і навіть те, яким сир буде на смак.

  • він не повинен занадто блищати, підвищена сальність – це ознака того, що в сир додали рослинні інгредієнти;
  • шкірка має бути рівною, а якщо різновид сиру має дірки, вони мають бути приблизно одного й того ж діаметру;
  • ніякої сухості та плісняви бути не повинно, виняток – сири з благородною цвіллю;
  • зайва вологість теж не є показником якості, краплі на сирі свідчать про те, що продукт зберігали в неналежних температурних умовах.

Також зверніть увагу, що сир повинен мати одночасно дві якості: бути пластичним, але не «гумовим». Тобто, зламати шматок має бути важко, але зайва еластичність теж погана.

Ціна

Це дуже значущий і важливий пункт. Скільки потрібно витратити молока, щоб отримати смачний сир? Не літр, не три і навіть не п'ять, а цілих десять! Скільки коштує літр молока? Ось-ось, множте і рахуйте. Все, що нижче за вартістю, скоріш за все, створено з додаванням рослинних жирів. І це ми ще не рахували оплату праці робітників та логістику.

Зрозуміло, чим краще сир, тим він дорожчий. А щоб вигідно доповнити смак кожного шматочка, ми пропонуємо замовити вироби від ТОВ «Перший Столичний Хлібозавод».

Умови зберігання

Навіть якісний і смачний сир втратить свої властивості при неналежному зберіганні. А зберігати його потрібно в холодильнику (не тільки вдома, а й на прилавках) при температурі не нижче +5 але і не вище + 8°С.

На прилавках, де продається сир, відповідальний продавець повинен встановити термометр, щоб покупець міг бути впевненим у товарі.

Інформація про виробника

Якщо ви купуєте сир в упаковці, то напевно знайдете на ній інформацію про виробника, дату виготовлення, умови зберігання і склад. Але як бути, якщо ви берете шматочок сиру на вагу? Вся ця інформація має бути вказана поруч із цінником або на етикетці, яку вам можуть видати вже після отримання товару на руки. Якщо ви сумніваєтеся в якості продукту – маєте право вимагати від продавця документи від виробника. Відмовити вам він не має права.

Важливо! Ніколи не купуйте сир, на етикетці якого (можливо, це буде дрібний шрифт) написано: «сирний продукт». Це взагалі не сир, ні в якому вигляді! У його складі не молоко, а рослинний жир і, можливо, інші не дуже корисні додатки.

«Источник: hlibinvest.com.ua»

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Додати в: