А яку ковбасу ви любите?

7 вересня святкують День салямі. Це такий сорт ковбаси. Ми звикли, що салямі — це копчена ковбаса з дрібненьким салом. Але правильна салямі — в’ялена. Свято придумали в США у 2006 році. В інших країнах його теж відзначають. Смачно, безпечно і ніякої політики. Традиції святкування Дня салямі (Salami Day) прості: в цей день на столі обов’язково повинна бути улюблена ковбаса — у великій кількості, різноманітних сортів, нарізана тонкими кільцями. Також салямі можна додавати в будь-які інші страви: піцу, салат.

Готуючись до свята, ми запитали: а яку ковбасу ви любите?



Бочок чи підчеревина з м'ясною прорістю — краще будь-якої ковбаси

Олександр Юрченко, в. о. старости Смичина, Городнянський район:

— Хіба тепер такі ковбаси, як колись? Нині хороші коштують дорожче ста гривень за кілограм. Мені більше до смаку сало з м’ясною прорістю, бочок або підчеревина.

Салямі — то смакота!

Софія Герасименко, пенсіонерка, Дащенки, Варвинський район:

— Я рідко у крамницях буваю, інвалід II групи, проблеми з ногами. Яку ковбасу діти привезуть, таку і їм. Діти у мене хороші, спасибі їм, що не дають забути смак ковбаски. Салямі полюбляю, знаю також «Лікарську», «Черкаську», «Харківську» ковбаси.

Найкраща — домашня

Микола Жеребко, у минулому директор комбікормового заводу, Горбове, Куликівський район:

— Не те що ковбасу, інші м’ясні продукти дуже рідко купую. В основному харчуюся тим, що сам виростив. Найсмачніша — домашня ковбаса. Тримаємо свиней, курей, раніше були кролики, аж 80. Бігали, бігали, брик — і готові. Так усі і попропадали. Напридумували свят на Заході, а у нас тут стільки проблем, що не злічити. Уже не один рік добиваюсь за майнові паї, які за безцінь у людей забрали.

Сирокопчену. І сардельки з салом

Лариса Жукова, підприємець, Ніжин:

— Найбільше мені подобаються сирокопчені ковбаси і сардельки з салом. Хоча трапляються і вони ніякі, все залежить від виробника. Бувала за кордоном, і не раз. І в Німеччині, і в Чехії, і в інших країнах. Куштувала їхні сирокопчені ковбаси. Дорогі — непогані, деякі смачніші за наші українські, деякі — ні.

Я — вегетаріанець

Максим Іваненко, фрілансер, Прилуки:

— Яке м’ясо? Які ковбаси? Я навіть яєць не їм. Вегетаріанець. Три роки, як відмовився від вживання м’яса і риби. Уявіть, як теляток, яким три тижні, м’ясники убивають. Як ріжуть малюсіньких поросят. Їжі і без м’ясного вистачає. Люди найстрашніші істоти на землі, бо вбивають всі і вся, аби наситити свій шлунок.

Тижневик «Вісник Ч» №36 (1738), 5 вересня 2019 року

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: салямі, ковбаса, опитування, «Вісник Ч»

Добавить в:
Армения



ЦентрКомплект