Почім м'ясо на базарі

Почім м'ясо на базарі
Жирова сітка із свинячої очеревини — по 5 гривень за штуку. Беруть, щоб готувати страву з печінки. Печінку ріжуть на шматочки. Відбивають. Ріжуть сітку. Кожен шматок відбитої печінки загортають у шматок сітки. Обсмажують. Складають у сотейник з попередньо обсмаженими цибулею, морквою. Додають спеції. Тушкують.

Любителі смачненького й жирненького у сітці навіть смажать шашлики. Кожен шматок м'яса загортають у шматок сітки. Нанизують на шампур. І на жар.

Свиняча печінка — 15-20 гривень за кіло. Шия — 45. Стегно — 45. Лопатка без сала — 40, на салі — 35. Підчеревина — 35-40 (подешевшала на 3-5). Ребро — 38-40. Гомілка передня — 20, задня —15. Ніжки — по 5 за штуку. Сало — 20-25 у м'ясному ряду, у сальному — до 40.

Яловичина. Філейка — від 70 гривень. Стегно — 50. Лопатка — 40. Грудинка — 28-30. Ребро — 28-30. Обрізки на фарш — 35. Кості — 10. Печінка — 45-50. Лівер — 20.

Телятина. Стегно — 65. Лопатка — 55. Грудинка — 30-35. Ребро — 30. Печінка — 60-65. Лівер —25.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №7 (1397)

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: м'ясо, базар, «Вісник Ч», Тамара Кравченко

Додати в: