Що почім на Центральному ринку

Чернігівка Раїса Рябус 13 жовтня на Центральному ринку Чернігова пропонує груші... поштучно. По 2-2,5 гривні. Яскраво-жовтого кольору. Так і хочеться куснути.

— Ці груші — неїстівні, — усміхається Раїса Іванівна. — Декоративні грушоподібні гарбузи. Купують у дитсадки, для іграшкових магазинів, кухонь. Бавитися з такою грушкою приємніше, ніж з восковою, а тим паче з пластмасовою. Беруть, аби прикрасити кухню.



Справжні груші на Центральному ринку — 14 гривень за кіло, «шоколадки», тобто коричневі грушки, — по 16. Яблука в середньому по 8, є й по 10.

Картопля — 4-5. Буряки — 8. Цибуля — 10, є й по 15. Морква —10, скрючені виродочки — по 4. Болгарський перець — 12-18. Помідори місцеві — 15 за кілограм. Привозні — 8. Огірки — аж по 18.

На лимони та апельсини однакова ціна — 38 гривень за кіло або 40 (лимони завжди були дорожчими). Журавлина — 8,50 за склянку. Волоські горіхи — 40 за кіло, колоті —120 і навіть 150 за кіло.

Кавуни — 4,50.

* * *

У м’ясному павільйоні. Телятина. Язик — 150 гривень за кілограм. Стегно — 120. Корейка — 95. Лопатка (м’якоть) — 85. Грудинка — 55. Ребра — 45. Гомілки — 40. Хвости — 25. Хребти — 18. Кості — 5. Печінка — 85. Лівер (без печінки) — 25. Яловичина на п’ятірку дешевша.

Свинина. Ошийок — 75-80. Балик — 70. Стегно — 65-70. Лопатка — 55-65. Підчеревина — 60-70. Ребро — 55-60. Лівер (без печінки) — 20, печінка — 30. Ніжки — 8-10. Гомілка передня — 30, задня — 15-20. Вуха — 30. Личі — 12-15. Сало — від 40 за тоненьке до 65.

Кури бройлерні — 55 гривень за кіло.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №42 (1536)

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: Центральний ринок, базар, овочі, фрукти, м’ясо, «Вісник Ч», Тамара Кравченко

Додати в: