GOROD.cn.ua

Помічник адвоката доглядає кіз і робить на продаж сир сулугуні

23-річний Георгій Якубовський рік як зайнявся козами. Разом з братом і його дружиною тримають більше десятка рогатих. П’ють молоко самі, ласують сиром сулугуні, ще й продають.



— Раніше до сільського господарства не мав жодного стосунку, — сміється Георгій. — Кіз бачив у дитинстві у бабусі. Та хочеш жити — вмій вертітися. Доводиться і помічником адвоката бути, і господарем.

Кілограм сулугуні продаємо за 200 гривень. Сир того вартий — домашній продукт. Якогось складного рецепта приготування не маємо. Варимо сир, додаємо сіль, оцет. Кому смакує — кріп. Потім — під прес. Кіз тримаємо у Фастівцях (Бахмацький район), продаємо у Бахмачі. Покупці хвалять, кажуть, продукт смачний. Давав оголошення в Інтернеті, думав, там ще знайти охочих до сулугуні. Поки безрезультатно.

— Кози вже окупилися?

— Ще ні. Усього рік займаємось, — зітхає Якубовський.

— Важко доглядати за таким господарством?

— Не дуже, — переконує. — Головне усе робити вчасно: нагодувати, вичесати, зробити щеплення, обрізати копита спеціальними ножицями (якщо цього не зробити, кізки будуть кульгати, у них болітимуть ніжки).

*Сулугуні — солоний грузинський сир.

Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №24 (1571)

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: Георгій Якубовський, сир сулугуні, кози, Бахмацький район, «Вісник Ч», Вікторія Товстоног