GOROD.cn.ua

Імбирні пряники на ялинці

Традицію прикрашати новорічну ялинку смачними пряниками відроджує чернігівка Олена Мічкова. Вона 13 років займається виготовленням і оздобленням імбирних пряників. Навіть була переможницею на конкурсі «Агов, хенд мейд Че», де виборола перше місце у номінації «Чернігівський смаколики».



Олена Мічкова, майстриня: «В прошлом году у меня были шары. А в этом году мы сделали элементы деревянных подвесов. Возможно кто-то увидит, понравится. И мы ведем новую традицию, украшать елку пряниками. Причем пряниками, сделанными на своей кухне».

Про пряники вона знає все. І навіть має ексклюзивний рецепт. Для того, щоб чернігівці навчилися робити смачні і красиві пряники, проводить майстер-класи.

Олена Мічкова, майстриня: «Я рассказываю из каких продуктов были пряники. Они были не такими изысканными, но именно этими пряниками рассчитывались взрослые, когда дети приходили щедровать».

Вона радіє, що виготовленням пряників захоплюються не лише дівчатка, а й хлопчики. Діти наполегливо залучають своїх рідних до спільної праці. Так народжуються традиції.

Олена Мічкова, майстриня: «Чтобы выпечь пряник, нужно сделать тесто. В этому участвует мама, папа, в этом участвуют дедушки и бабушки. У меня есть семьи, которые приглашают меня на семейные мероприятия».

Виробку цього різдвяного оленя майстрині привезли із Швейцарії. Саме такий чудовий пряник відправиться до Великої Британії. А от перший смаколик із цієї серії, дістався знімальній групі телеканалу «Новий Чернігів». Так народжується історія цього солодкого сувеніра. Пані Олена каже, його треба обов’язково з’їсти.

Діти тримають таку красу в руках всього кілька хвилин, а потім з насолодою з’їдають. Дорослі ж ставляться до пряника, як до витвору мистецтва – тримають у серванті, доки міль не з’їсть. Олена Мічкова сміється, дарує не пряник, а смак. Тож треба насолоджуватися.

Сюжет телеканалу «Новий Чернігів»

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: імбирні пряники, Олена Мічкова, «Новий Чернігів»