GOROD.cn.ua

Молоко в екологічній упаковці

Молоко в екологічній упаковці

Чернігівський молокозавод першим в Україні перейшов на екологічно чисту упаковку виробництва шведської фірми «Еколін». Також підприємство закупило в Швеції відповідне устаткування для фасовки в неї своєї продукції. Переваги нової упаковки полягають у її здатності до самоутилізації, тобто, як пояснили на заводі, через деякий час вона розпадеться подібно до яєчної шкаралупи. Власне, на прикладі шкаралупи яєць і розроблявся матеріал, о якого зроблено екологічно чисту упаковку. Складається він теж із карбонату кальцію, але із додаванням поліофеліиу, що виробляється із природного газу. Цей компонент надає упаковці міцності та еластичності. Через 3 мсяці після використання екологічної упаковки відбувається л саморуйнування під дією ультрафіолетових променів. При цьому нові пакети не надають моло-колродуктам ніякого присмаку, а термін їх зберігання збільшується до 6 діб. За словами заступника директора заводу Олени Зінченко, в новій упаковці вже надходить у продаж молоко, кефір, йогурти, ряжанка, пряжене молоко. Майже все це паралельно продається і в звичайній поліетилвновій упаковці. Збільшення на прилавках кількості продукції, фасованої «по-шввдські», зале*жатиме від успіху й реалізації, аджй вона трохи дорожча.

«Гарт» №18 (2250) від 4 травня 2006

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: екологічна упаковка, Чернігівський молокозавод, Гарт