У трьох військових частинах 169-го військового центру «Десна», що дислокується в Козелецькому районі, солдатів строкової служби обслуговують офіціантки, їжу для солдатів готують цивільні кухарі. Військовослужбовці більше не чергують і не працюють на кухні.
Міністерство оборони України провело тендер з організації харчування для військовослужбовців. Його виграли три комерційні підприємства. У солдатських їдальнях обладнана конвеєрна лінія харчування з одноразовим пластиковим посудом. Кухар одержує зарплату понад 200 доларів США, а офіціантка — 150 доларів. Якщо експеримент до кінця 2006 року виправдає себе, така система буде впроваджена у всіх частинах української армії.
«Гарт» №16 (2248) від 20 квітня 2006
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: офіціантки, Гарт