Війна спонукала фермера втілити мрію, – відкрити власний завод з переробки молока. Протягом кількох місяців після російського вторгнення на Чернігівщину закупівельники не забирали молоко з ферми Юрія Кобизського, – його виливали, згодовували худобі або роздавали людям. Щоб продукт не пропадав, фермер запустив молокозавод у селі Деснянське. Тепер там роблять масло, сметану, кефір, сир, до нового року відкриють лінію йогуртів. Завод, запущений під час війни і через війну, став першим підприємством з переробки, зареєстрованим у Понорницькій громаді.
До військового вторгнення росіян на Чернігівщину у Юрія були тільки ферми у Понорницькій громаді. Молоко збував іншим переробникам. Після вторгнення молоковози їздити перестали.
Така ситуація тривала до середини літа – це і змусило Юрія відкрити власну переробку. Каже, то була давня мрія, реалізацію прискорила війна:
"Шкода було просто виливати молоко і утилізовувати те, що напрацьоване десятиліттями, то довелось щось створювати по переробці".
В роботі на заводі Юрій задіяв свою родину.
"Це мрія нашого життя була, яку ми давно виношували. Так склались обставини, що ми її реалізовуємо. У нас в сімейному бізнесі працюють всі: дочка займається рекламою, зять теж маркетингом, син – агроном", – розповіла дружина Тетяна.
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: фермер, завод, Деснянське, сир, Кобизський