Щосереди ввечері глядачі продовжують дивитися шоу «МастерШеф Діти» на каналі «СТБ». Жителів області найбільше цікавить, як покаже себе на чергових змаганнях землячка, менянка Катя Ілляшик. Вона найвища і, певно, найстарша з усіх конкурсантів. Дівчина метка у роботі і гостра на язик, як показав відбір двадцятки. Правда, на минулих програмах вона поводилася стримано. Намагалася нікого не критикувати і щиро раділа перемогам своєї команди.

Родина Ілляшик відома не тільки у Мені, а й у районі. Мама 45-річна Людмила Григорівна керуюча місцевим «Ощадбанком», тато 45-річний Сергій Олександрович — підприємець, має власні магазини. У родині троє дітей; Антону 14 років, Каті дванадцять, Мишкові — п’ять. Катерина учениця 7-А класу Менської гімназії. Активістка і відмінниця.
Спочатку спілкувалися з матір’ю Каті. Адже кожне слово про шоу має бути обдуманим. Доки не закінчаться зйомки, не оголосять переможця, учасники і їх батьки не мають права розповідати нічого про сценічну кухню, стосунки на проекті. Вони «пов’язані» договором з каналом. Порушення умов тягне за собою штрафи, які вимірюються сотнями тисяч гривень.
— Людмило Григорівно, як Катя потрапила на проект і чому саме «МастерШеф»?
— Донька з дитинства любить куховарити. Передивилася усі попередні сезони «Мастер-Шефа». Вчилася готувати, як її улюбленці, за яких уболівала. Ще до появи «МастерШеф Діти» вона не раз повторювала: «Ось побачиш, мамо, буде конкурс і серед дітей». Про те, що оголосили кастинг, вона сама знайшла інформацію в Інтернеті, заповнила заявку і відправила. Ми переживали, адже був обумовлений вік учасників — від 8 до 12 років. А Каті вже 12 плюс. З усієї України бажаючих взяти участь назбиралося більше чотирьох тисяч. З кожним працювали, просіювали, як через сито. Врешті-решт відібрали 60 найсильніших.
Другого серпня почалися зйомки. Оскільки ми відповідаємо за своїх дітей, батьки супроводжували їх. Жили в готелях у Києві, в Броварах. Дітей забирали на зйомки вранці і повертали ввечері пізно.
— Чим же займалися вдень?
— Батьки спілкувалися між собою, ходили на виставки, милувалися київськими храмами. Я не весь час була з донькою, робота ж. Заміняли мене бабуся і племінниця.
— Звідки у Каті бажання куховарити? Зазвичай нинішні дівчата не те що готувати не люблять, а й тарілки за собою лінуються мити.
— Я на кухні, і вона зі мною. Все нові рецепти відшукувати любила. Коли ж підросла, мене підміняти стала. Бувало, я на роботі частенько затримуюсь допізна. А наших мужичків годувати треба. Вона раз-раз і накрила на стіл. Особливо смачними виходять у доньки м’ясні страви. Ото як Великдень, то мої паски, її буженина. А як застілля, Катя стільки всього м’ясного наготує! Гості їдять і нахвалюють.
— Зіркова хвороба не з’явилася?
— Корони ламали не відходячи від каси. Адже ми чітко усвідомлюємо: життя було до проекту і буде після. А це один з його яскравих боків.
— Багатьох цікавить, чи треба платити, щоб потрапити на шоу?
— Ми нічого не платили. Хоча такі думки мучили і нас ще перед початком проекту. Ще тоді, як почитали анкету, сходили до Ярика (Ярослава Бреуса з Мени, він був серед десятки кращих в одному із сезонів «МастерШефа». — Авт.). Він все нам розповів, що і до чого. Запевняв, що платити не треба.
З Катею говорили по телефону.
— Катю, скільки школи пропустила?
— Місяць.
— Хто найбільше з суддів припав до душі?
— Усі хороші.
Усі відповіді дівчина зводила до одного: все добре, все чудово.
— Який приз очікує на того, хто виграє?
— Це секрет.
Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №8 (1555)
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: Катя Ілляшик, МастерШеф Діти, СТБ, Мена, «Вісник Ч», Валентина Остерська