П'ятниця, 25 жовтня 2024 10:43 | Переглядів: 284
Сучасне приготування їжі неможливо уявити без техніки. Коли зникає світло, процес на кухні майже завжди зупиняється. Важко навіть уявити, як наші попередники вміли готувати шедеври на відкритому вогні в домашніх умовах. Блендер - пристрій, який здатен впоратися з багатьма завданнями на кухні. Його використання фігурує в багатьох рецептах, де потрібно щось подрібнювати, збивати, змішувати. Отже, як вибрати блендер, який впорається з будь-якими завданнями?

Блендер складно віднести до категорії універсальної техніки, втім він здатен впоратися з великою кількістю кухонних задач. Існує два основних різновиди блендерів: занурювальний та стаціонарний.
Занурювальний блендер більш поширений. Він має досить довгу історію та пережив не одну модифікацію. Наразі подібні моделі використовуються для безлічі завдань на кухні: зробити крем-суп, збити вершки на крем, подрібнити невелику порцію фаршу, зробити арахісову пасту або дзеркальну глазур. Звичайно, що для кожної задачі використовуються різні насадки та функції, але про них пізніше.
Стаціонарний блендер - капітальна техніка. Він займає досить багато місця на столі, потужніший за занурювальний блендер та має інший функціонал. Такий блендер часто використовується для приготування великих порцій різних напоїв, рецептів, де потрібна однорідна консистенція без грудочок, смузі. Але він має один недолік - габарити, через які за ним непросто доглядати та важко знайти місце в шафі, якщо він тимчасово не потрібен.
Функціональність блендера в основному визначає комплектація. Занурювальний блендер має дещо ширший функціонал, оскільки має більше різноманітних насадок.
Також варто відзначити, що в сучасних комплектаціях блендерів на сайті https://wo.ua/ua/blendery/ зустрічаються ще дві цікаві насадки. Перша - чаша з насадками для шаткування. Вона схожа на чашу з ножами для подрібнення, але у верхню частину вставляються круглі диски з лезами, які також приводяться в рух за допомогою мотора. Принцип схожий на диски в соковитискачі. За допомогою цієї функції можна без проблем нашаткувати овочі для салатів, супів, рагу.
Друга - два повноцінних вінчики, які здатні впоратися з більшим об’ємом роботи, ніж один тоненький. Вони мають міцніше кріплення та конструкцію, тому можна без проблем збити айсинг, перемішати млинцеве тісто.
Тепер перейдемо до стаціонарного блендера. Вони не мають такого різноманіття насадок, хоча можлива зміна чаші для приготування, наприклад, смузі або білкових коктейлів. Але стаціонарні блендери мають декілька режимів потужності, регулювання швидкості обертів або навіть дисплей. Із завданням зробити однорідну консистенцію стаціонарний блендер впорається краще, ніж занурювальний.
Виходячи з інформації вище, найкращим варіантом буде мати на кухні обидва блендери, оскільки вони мають різний функціонал та можливості, а відтак - і результати роботи. Втім, якщо ви не можете поставити на кухні два блендери одночасно, скористайтесь наступними порадами.
Якщо вас цікавить саме універсальність, радимо все ж таки звернути увагу на занурювальний блендер. Він має багато насадок, які дозволяють експериментувати із приготуванням різних страв. За ним легко доглядати, оскільки конструкція розбірна та досить легка. Якщо ж вам все ж таки потрібна автономність та капітальність, стаціонарний блендер - ваш варіант. В інтернет-магазині https://wo.ua/ua/ ви можете встановити фільтри, щоб знайти моделі з комплектацією та функціональністю, яка вам потрібна.
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.