Членкині туристичної ради Чернігівської області Лада Коваленко та Наталія Скороход готують збірку традиційних кулінарних рецептів Видати її планують восени до початку туристичного сезону. А до кінця березня приймають рецепти з різних куточків регіону Чернігівської області. Ввійде до неї й рецепт юшки від чернігівки Тетяни Файзулліни.
Юшка з білими грибами та судаком.
Цей рецепт Тетяна привезла із селища Жевідь, де народилася. Так готувала мама Тетяни й бабуся.
"Це дуже проста селянська страва, яку готували на свята, і в будні. Вона не вимагає ніяких вишуканих інгредієнтів, додаткових зусиль і якихось коштів", – розповіла Файзулліна.
Інгредієнти: цибуля, морква, білі гриби, річкова риба. Додають традиційні українські спеції: перець, сіль та лавровий лист.
Приготування: рибу та гриби варити окремо. Коли гриби зварилися, цибулю та моркву вийняти. Моркву можна залишити для прикрашання, а грибочки додавати окремо до риби.
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: стародавні, рецепти