Як повідомляє прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія, програма "Знак якості" завітала до Чернігова. Лабораторія ДП "Чернігівстандартметрологія" на замовлення телеканалу "Інтер" провела перевірку ковбасного сиру та вермішелі швидкого приготування.
Про це повідомив
„Лабораторія з випробування харчової продукції та продовольчої сировини на прохання "Знаку якості" перевіряла ковбасні сири та вермішелі швидкого приготування, куплені у супермаркетах Києва", - пояснив Ігор Анищенко, заступник генерального директора підприємства.
Як розповіла начальник лабораторії Наталія Коновець, протягом тижня хіміки випробовували 5 видів сирів та 4 – вермішелі за фізико-хімічними, органолептичними та мікробіологічними показниками.
"Усі ковбасні сири відповідали вимогам нормативної документації", - сказала вона.
Наталія Коновець особливо відзначила споживчі характеристики виробів Сосницького сирзаводу та ТМ "Моліка" (м. Запоріжжя). Вони мали найкращі показники якості.
Із вермішелями не все так добре – один із зразків не витримав перевірки. У ньому ясно відчувався присмак прогорклого жиру.
Передачі "Знак якості" за участю чернігівців вийде на телеканалі "Інтер" у вівторок (14 жовтня) та середу (15 жовтня) о 12.10.
Уляна Ковальчук
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.