Олена Овсієнко з Новгород-Сіверщини Чернігівської області поділилася цікавим рецептом незвичного напою. Два роки вона мріяла приготувати шампанське з чорнобривців — і ось результат: яскравий і ароматний напій, настояний на квітах.
Нижче подаємо рецепт від Олени:
Інгредієнти:
• 50–60 квіточок чорнобривців (червоних)
• 0,5 л баночка цукру (приблизно 400–450 г)
• 2 ст. л. лимонної кислоти
• 5 л холодної води
Приготування:
1. Зібрати 50–60 свіжих квіточок чорнобривців (обов’язково червоних відтінків, вони дають красивий колір).
2. Змішати квіти з цукром у великій ємності.
3. Додати 2 столові ложки лимонної кислоти.
4. Залити 5 літрами холодної води.
5. Добре перемішати й залишити настоюватися на добу. Протягом цього часу кілька разів перемішати.
6. Наступного дня напій процідити.
7. Розлити у пластикові пляшки, але не доливати до верху — залишити місце для бродіння.
8. Випустити з пляшок повітря (злегка натиснувши, щоб вони не були напружені).
9. Покласти пляшки в підвал у горизонтальному положенні.
10. Через місяць напій готовий! Можна смакувати.



Джерело: "Вісник Ч", фото Олени Овсієнко
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: чорнобривці, шампанське, рецепт