moregoods
Пародонтакс
Шампунь
Доместос
Рекс
Шампунь
Крем дневной
Мицелярная вода
Тушь
Ленор
Кондиционер
moregoods
Зубная нитка
Пятновыводитель
Сейфгарт
Тайд
Рексона
Сиф
краска
крем для рук
Даф
Шампунь Даф



Смачна тушонка з бобра

На Менщині (у Придесенні) полюбляють тушонку з бобрів.



— До м’яса цих тварин додають свіже свиняче сало, спеції і готують в автоклаві. Мене пригощали такою тушонкою. Відразу не здогадаєшся, з кого зроблена, — розповідає 60-річний Дмитро Демиденко, сільський голова Лісок Мінського району. — М’ясо трохи червонувате. Проте на смак це не впливає. Добренна тушонка. Чимось нагадує м’ясо нутрій. Екологічно чистий продукт. Бобри харчуються корою і гіллям дерев, ситняком. Цих звірів на територіях нашої сільради нині багато розвелося. Не рахуючи річки Десна, у нас є ще 563 гектари водойм. В деяких місцинах ці звірі поваляли дерева такої товщини, що не кожен мужик обхопить.

Подивилася в Інтернеті, чимало рецептів бобрової тушонки. Ті, хто вже робив її, радять вимочувати м’ясо 10-12 годин, щоб не було таке червоне. А ще хвалять копчених бобрів, мовляв, вони на смак крутіші. Купити через Інтернет бобрятину можна по 290 гривень за кілограм. В народній медицині м’ясо цих тварин вважають загальнозміцнюючим продуктом для всього організму.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №6 (1605), 9 лютого 2017 року

Теги: тушонка з бобра, тушонка, «Вісник Ч», Валентина Остерська

Добавить в:
Армения

Стомат Гарант

ЦентрКомплект